ΝΕΑ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.

Προκήρυξη θέσεων για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στη Σημειωτική και Οπτική Επικοινωνία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Προκήρυξη θέσεων για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στη Σημειωτική και Οπτική Επικοινωνία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Προκήρυξη θέσεων για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στη Σημειωτική και Οπτική Επικοινωνία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

 01 Νοεμβρίου 2020

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Γραφείο Μεταπτυχιακών Σπουδών

Τηλ. + 357 25 002710/11, 25002412,  Fax + 357 25 002760

www.cut.ac.cy/studies

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΘΕΣΕΩΝ  ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

 

Οκτώβριος 2020

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Αριθμός Προκηρύξεων: 2

 

Δύο (2) θέσεις στο θέμα «Σημειωτική και Οπτική Επικοινωνία»

 

Σύντομη περιγραφή:

Με άξονα τη Σημειωτική ως την επιστήμη που μελετά κάθε πολιτισμική πρακτική ως διαδικασία επικοινωνίας, εξερευνώνται οι μηχανισμοί κωδικοποίησης, αποκωδικοποίησης και ερμηνείας μηνυμάτων σε θέματα και εφαρμογές της οπτικής επικοινωνίας. Ο/Η υποψήφιος/α θα αναμένεται να πραγματοποιήσει εκτενή έρευνα σχετικά με τον τρόπο που η Σημειωτική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δόμηση, κατανόηση και ερμηνεία πολιτισμικών νοημάτων σε θέματα και εφαρμογές οπτικής επικοινωνίας, π.χ. διαφημίσεις, κοινωνικά δίκτυα, branding, ιστοσελίδες, πολυμέσα, έντυπα ή ψηφιακές εφαρμογές κλπ.

Οι υποψήφιοι για αυτήν τη θέση πρέπει να διαθέτουν:

  1. Αναγνωρισμένο Μεταπτυχιακόστους ίδιους τομείς ή σε συναφή σπουδές.
  2. Εξαιρετική γνώση της αγγλικής γλώσσας.
  3. Ικανότητα οργάνωσης και διεξαγωγής της έρευνας ανεξάρτητα.
  4. Προηγούμενη εμπειρία σε ερευνητικές δραστηριότητες (π.χ. Επιστημονικές δημοσιεύσεις, υποβολή ερευνητικών προτάσεων, συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα) θα θεωρηθεί ως πρόσθετο προσόν.

Η αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει μια επιστολή ενδιαφέροντος γραμμένη στα Αγγλικά ή Ελληνικά, η οποία εξηγεί / περιγράφει γιατί ο αιτητής/αιτήτρια επιθυμεί να πραγματοποιήσει αυτήν τη συγκεκριμένη μελέτη, τους πιθανούς ερευνητικούς στόχους και άλλες σχετικές πληροφορίες (500-800 λέξεις). Ο/Η ενδιαφερόμενος/ενδιαφερόμενη ενδέχεται να προσκληθεί σε προσωπική συνέντευξη.

Η εργασία θα εκπονηθεί στο Ερευνητικό Εργαστήριο Σημειωτικής και Οπτικής Επικοινωνίας (www.svclab.com). Ο/η υποψήφιος/α που θα επιλεγεί  θα έχει την δυνατότητα εμπλοκής σε ενεργά ερευνητικά προγράμματα ή/και σε διδασκαλία μαθημάτων στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, με ανάλογες αμοιβές.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

Δρ. Ευριπίδη Ζαντίδη, Καθηγητής
Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ.: 2500 2223

Image

Η Ε.Σ.Ε. ασχολείται με την μελέτη και την διάδοση της σημειωτικής επιστήμης στην Ελλάδα. H ΕΣΕ είναι μέλος της Διεθνούς Σημειωτικής Εταιρείας (IASS-AIS, http://iass-ais.org) και συμμετέχει στις διεργασίες της με δύο εθνικούς εκπροσώπους στην IASS Executive Committee και έναν εκπρόσωπο στην Balkan Association for Semiotic Studies.

Publish modules to the "offcanvas" position.