ΝΕΑ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.

6o Σεμινάριο: Σημειωτική και Βίβλος

6o Σεμινάριο: Σημειωτική και Βίβλος

Σας προσκαλούμε στο 6ο Ετήσιο Σεμινάριο "Σημειωτική και Βίβλος" το οποίο διοργανώνεται από το Κέντρο Ανάλυσης Θρησκευτικού Λόγου (CADIR) του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λυών, του Εργαστηρίου Βιβλικών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Ποιμαντικής ΑΠΘ και του Εργαστηρίου Σημειωτικής της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ από 24 έως 28 Φεβρουαρίου στη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ.
Στο πλαίσοο του σεμιναρίου το οποίο είναι ελεύθερο για το κοινό Θα αναλυθεί σημειωτικά ο Πρόλογος του Κατά Ιωάννη Ευαγγελίου.
Ειδικοί προσκεκλημένοι είναι η Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας ΑΠΘ Karin-Bocklund Λαγοπούλου και ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Αλέξανδρος-Φαίδων Λαγόπουλος σε μία εισήγηση με τίτλο: Σημειωτική Αφηγηματολογία: Μια ανάλυση του Άρχοντα των Δακτυλιδιών με τη μέθοδο του A.-J. Greimas.
Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Image

Η Ε.Σ.Ε. ασχολείται με την μελέτη και την διάδοση της σημειωτικής επιστήμης στην Ελλάδα. H ΕΣΕ είναι μέλος της Διεθνούς Σημειωτικής Εταιρείας (IASS-AIS, http://iass-ais.org) και συμμετέχει στις διεργασίες της με δύο εθνικούς εκπροσώπους στην IASS Executive Committee και έναν εκπρόσωπο στην Balkan Association for Semiotic Studies.

Publish modules to the "offcanvas" position.